Dlouho, předlouho bylo ticho. Jako kdyby se po remaku budovatelské městské strategie Faraon slehla zem. To se naštěstí nestalo a po více než roce přichází studio Triskell Interactive s novým trailerem a rovnou oznamuje datum vydání. Pharaoh: A New Era vyjde 15. 2. 2023 na PC prostřednictvím Steamu.

Pharaoh: A New Era je remake kultovního Faraona z roku 1999 a obsahuje také samostatné rozšíření Cleopatra: Queen of the Nile z roku 2000, které dohromady s původní hrou nabízí více než 100 hodin hraní, 53 misí, kompletní editor map a misí a režim Free Build (neomezené stavění).

Grafická stránka zůstává v 2D stylu. Jen je modernější, hezčí a v rozlišení 4K. Tvůrci se dušují, že zachovají atmosféru, kterou si fanoušci oblíbili po celá desetiletí. K tomu se přidává nové uživatelské rozhraní, vylepšené mechaniky hry a mnoho dalšího.

„Kampaň přinese hráčům výzvu v podobě rozvoje měst v šesti různých obdobích starověkého Egypta, budování rušných obchodních center, velkých měst a dalších,“ dodává tisková zpráva s tím, že vás kampaň naučí základy hry a umožní prožít jedinečný příběh v srdci starověkého Egypta a prozkoumat všechny aspekty života v prosperujícím městě.

Starat se budete muset o ekonomiku, obchod, kulturu, zdravotnictví, zemědělství, vzdělávání atd. Zkrátka budete mít vše, co potřebujete k vybudování celého města a řízení všech jeho základních prvků.

Ve videu mezitím vidíme skromné osady, které se rozrůstají v rušná města, a připomínku vzniku novodobých divů, jimiž jsou pyramidy.