Společnost Sony připravila pět hlavních důvodů, proč si nenechat ujít PlayStation 4 exkluzivitu Concrete Genie, která vychází 8. října letošního roku. Pro české hráče je důležitým důvodem kompletní lokalizace, kdy se můžete těšit nejen na české titulky, ale i český dabing. Ten bude mimochodem i v remaku MediEvilu.

Druhým důvodem je originální příběh, který hraje v Concrete Genie naprosto stěžejní roli. V příběhu se ujmete role osamoceného mladého kluka jménem Ash, jenž čelí šikaně. Když ovšem zjistí, že dokáže oživovat krásné malby na různých stěnách a budovách, tak mu to kompletně změní život. Vy se s ním vydáte na cestu plnou dobrodružství a proměníte ulice jeho města pomocí krásných maleb. Nahoře si nezapomeňte pustit příběhový trailer s českými titulky.

„Použij pohybový snímač bezdrátového ovladače DUALSHOCK 4 k pohodlnému malování úžasných krajinek a oživuj v této barevné a rozkošné akční adventuře jedinečné tvory – třeba Ash přinese trochu světla nejen do svého života, ale do celého městečka,“ vnadí Sony na dobrodružství.

Třetím důvodem je úchvatná podívaná. Hra je prý koncipována tak, aby hráče neustále zaplavovaly originální scenérie s výraznou barevnou paletou. Hraní Concrete Genie tak má být skutečným zážitkem pro vaše oči a fantazii.

Čtvrtým důvodem je přístupnost. Concrete Genie obdrželo věkové doporučení PEGI 12 a je vhodné nejen pro zkušené hráče, ale i děti starší 12let. Rodiče se tak nemusí obávat, že by tato hra měla negativní vliv na jejich děti.

Posledním důvodem je režim pro virtuální realitu. Majitelé PlayStationu VR si budou moci užít dva módy. V jednom si budete moct malovat vlastní obrázky na městské zdi a ve druhém se vydáte na dobrodružství s parťákem Splotchem.

Zaujala vás hra Concrete Genie?