Pokud se ptáte, proč se vám do PlayStationu 5 stahovala další aktualizace, tak máme odpověď. Sony s verzí softwaru 23.01-07.01.01 rychle reaguje na problém se zobrazením obsahu knihovny her.

Dle Sony update ještě optimalizuje výkon systému, což je taková standardní informace. V různých regionech má patch odlišnou velikost, uvádí se 834 MB až 1,1 GB.

Poslední velká aktualizace vyšla na začátku tohoto měsíce. Více zde.

O PLAYSTATION VR2 NENÍ ZÁJEM?

Zvažujete, že si koupíte PlayStation VR2? Tak se vám možná vyplatí ještě chvilku počkat. Společnost IDC pro Bloomberg odhaduje, že se za první měsíc prodalo méně než 300 tisíc kusů nové generace virtuální reality. To je samozřejmě málo a analytik prorokuje možné zlevnění, neboť v současné ekonomické situaci není PS VR2 pro hráče prioritou.

„Spotřebitelé po celém světě se potýkají s rostoucími životními náklady, zvyšujícími se úrokovými sazbami a rostoucím propouštěním. Náhlavní soupravy VR nejsou za současné ekonomické situace pro většinu spotřebitelů na prvním místě,“ vysvětlil Francisco Geronimo z IDC.

Na začátku roku agentura Bloomberg tvrdila, že Sony si dala za cíl dodat během prvních třech měsíců prodeje do obchodů po celém světě dva miliony kusů PS VR2. Poté prý bylo nutné snížit prognózy na polovinu, tedy na milion. V období od dubna 2023 do března 2024 to pak má být dalších 1,5 milionu. Tuto zprávu Sony popřela.