Společnost Sony dnes vydala novou aktualizaci systému konzole PlayStation 5. Má označení 07.00 a přináší řadu nových funkcí, které se začátkem února testovali mezi vybranými hráči.

Aktualizace obohacuje systém konzole o podporu proměnlivé obnovovací frekvence v rozlišení 1440p, za předpokladu kompatibilního hardwaru, včetně HDMI 2.1.

Úspěšně se otestoval a zavedl hlasový chat přes Discord a chatování s přáteli napříč platformami. V rámci sociálních funkcí došlo ještě na možnost poslat žádost o sdílení obrazovky nebo začít sdílet obrazovku s přítelem přímo z jeho profilu. V chatech na party je zase nová ikonka připojit se ke hře, v případě, že členové party hrají hru, k níž se můžete připojit.

V herních centrech můžete zjistit, zda vaši přátelé vlastní určitou hru, kdo je právě online a kdo právě hraje daný titul. Tady se můžete jednoduše přesunout na profily svých přátel a zjistit další možnosti.

Díky vylepšení herní knihovny je možné hry třídit a filtrovat dle platformy, například snadno vyhledat hry určené pro PS VR a také tituly pro PS VR2. Herní centra byla ještě rozšířena a obsahují informace, jako jsou odehrané hodiny a procento postupu.

Aktualizace nabízí ještě ruční nahrávání snímků a herních klipů z konzole PS5 do PlayStation App. Pak je můžete snadno sdílet na sociálních sítích nebo s přáteli.

Došlo také na aktualizaci ovladače DualSense, který po nainstalování této aktualizace už nebude nutné připojovat k PS5 přes USB kabel. Budoucí aktualizace budou bezdrátové.

Je tady také snadnější přenos dat mezi konzolemi. A USA a Velké Británii mohou hráči pomocí hlasových příkazů nahrávat klipy: „Hey PlayStation, capture that!“, „Hey PlayStation, start recording“ nebo „Hey PlayStation, stop recording“.

Podívejte se do galerie: