Sony tradičně v polovině měsíce odhaluje nové hry, které přidá do předplatného PlayStation Plus Extra a PlayStation Plus Premium. V únoru/februári rozšíří katalog arkádové závody, vikinská výprava, dvojice LEGO titulů nebo povedené singleplayerové RPG od Obsidianu.

Majitelé PlayStationu 5 si s PS Plus Extra a Premium budou moci zahrát Need for Speed Unbound. Arkádové závody nabízejí spoustu příležitostí, jak se v otevřeném světě dostatečně vyřádit a zablbnout si při honičkách s policií. O poznání vážnější je příběhové sci-fi RPG pro jednoho hráče The Outer Worlds od Obsidianu. Dorazí v ultimátní Spacer's Choice edici. Tady příběh řídíte vy. Můžete se připravit na druhý díl.

Příznivci obrovských otevřených světů od Ubisoftu si na PS5 a PS4 mohou zahrát vikinskou výpravu v podobě Assassin's Creed Valhalla. Nutno podotknout, že Valhalla už v předplatném byla, vypadla koncem roku 2022.

Na obou generacích konzolí budou dostupné také kostičková dobrodružství LEGO Worlds a LEGO Jurassic World, které zaujmou malé i velké hráče. První hra je sandbox v procedurálně generovaných světech, kde můžete vytvářet cokoliv. Druhá vás vezme do Jurského parku, kde prožijete nejlepší okamžiky filmové trilogie z dílny režiséra Stevena Spielberga.

Dále můžete objevit kouzlo japonských RPG Tales of Arise a Tales of Zestiria. Pro příznivce roguelike jsou tady deckbuilder Roguebook a temná fantasy Rogue Lords.

Katalog klasik v rámci PS Plus Premium rozšíří third-person střílečka Resistance: Retribution z roku 2009, závody Jet Rider 2 z roku 1997, akční RPG Tales of Symphonia z roku 2003 a bojové RPG Tales of Vesperia z roku 2008.

Všechny hry budou pro předplatitele dostupné od 20. února/februára. Jak se vám nabídka líbí?