Fanoušci Red Faction zamáčknou slzu při pohledu na artworky, kterými se pochlubil umělec JC Jongwon Park. Vytvořil je pro projekt bez názvu, ale při pohledu na obrázky musí být všem jasné, že tohle mělo být nové Red Faction. Na jednom z uměleckých děl vidíme ikonické logo s kladivem. Jinde městskou aglomeraci, střet obrněného vozidla s mechem a tajemnou postavu s kladivem.

Koncepty mohou pocházet z Red Faction: Evolution. O hře se před několika lety šuškalo a byla uvedena v seznamu Nvidie podporující technologii Ansel. Spekulovalo se o představení na E3 2019, ale k tomu nikdy nedošlo. Posledním dílem tak zůstává Red Faction: Armageddon vydaný v roce 2011. Stejně tak to ale mohlo být přímé pokračování Red Faction: Guerrilla, na kterém tvůrci pracovali ještě v dobách původního THQ, protože Park spolupracoval s THQ a nyní s Deep Silverem.

Ať už je to první, nebo druhý případ, tak na Red Faction se v současné době s největší pravděpodobností nepracuje. Embracer Group (majitel THQ Nordic, Deep Silver...) kvůli finančním problémům zavřela studio Volition, které kromě Saints Row vytvořilo právě Red Faction. Bankrot svého původního majitele studio přežilo, ale tohle už ne. Vydavatel mezitím ujistil, že Red Faction ani Saints Row nejsou mrtvé značky.