Už tento týden vychází Jagged Alliance 3. Třetí díl legendární série hodlá pokračovat v odkazu svých předchůdců a přinést hráčům komplexní taktickou akci. Dokládají to nová videa. První je zaměřeno na najmutí správných žoldáků. Druhé upozorňuje, že výběr vhodných zbraní je také důležitý.

„Je důležité, abyste žoldáky poznali ještě předtím, než si je najmete,“ upozorňují vývojáři ze studia Haemimont Games. Každý žoldák má odlišné dovednosti a slabiny, stejně tak preference a zlozvyky. Každý se tak hodí pro jiné typy úkolů.

Najmutí správných žoldáků je pouze první krok. Stejně důležitý je arzenál, který budete mít v misích k dispozici. Na výběr je toho spousta: od brokovnic přes samopaly, útočné pušky, odstřelovací pušky až po těžké zbraně. Každá zbraň má jinou ráži a hodí se pro odlišné situace. Zbraně půjdou přizpůsobit tak, aby vyhovovaly vašim potřebám. Přidat můžete zaměřovač, stejně tak tlumič, stativ nebo větší zásobník.

Jagged Alliance 3 nemusíte hrát sami. Hra bude podporovat online kooperaci pro dva hráče. „Multiplayer přináší do herní kampaně úplně jinou energii. Umožňuje vám prozkoumat taktické rozdíly s vaším partnerem a společně vymýšlet strategie, prožívat a diskutovat příběh bok po boku a také přidává na znovuhratelnosti,“ vysvětluje programátor a designér Vlad Abadzhiev-Jahn.

Jeden hráč bude hostitel, druhý „parterem“. Bude pouze na vás, zda druhého hráče přizvete do své hlavní kampaně, nebo pro kooperativní dobrodružství založíte novou. Každopádně v hraní můžete pokračovat i poté, co se partner odpojí.

Když budete hrát ve dvou, tak v rozhovorech s NPC rozhoduje hráč, který je inicioval. Druhý hráč sleduje, co se děje a může navrhovat možnosti konverzace. V multiplayeru jsou hráči omezeni a musejí se pohybovat ve stejném sektoru.

„Rozdělit se a řešit problémy v Grand Chienu odděleně může znít lákavě, ale většina misí se odehrává ve více sektorech, což by bylo dezorientující,“ vysvětluje tvůrce nutnost být při kooperaci ve stejném sektoru. Autoři například nechtěli, aby druhý hráč musel desítky minut čekat, než jeho kamarád dokončí náročný souboj.

Jagged Alliance 3 vyjde 14. 7. letošního roku na PC.