Doposud klidný život na Zemi skončil v jediném okamžiku, kdy na ni dosedli vetřelci NA:tives a vykázali lidskou rasu do temného a chladné vesmíru. Pokud chcete svou rodnou planetu osvobodit od nadvlády šílených emzáků, staňte se Eve. Přeživší z výsadkového oddílu vyslaného z Kolonie a bojujte proti silným nepřátelům, kteří s vámi dokážou hodit třeba i přes pár tisíc metrů vesmírem a nějaké zbraně jim jsou celkem ukradené. Jo, zní to jako naprostá brnkačka.

PlayStation prezentace nás doopravdy nenechala ani na chvilku vydechnout a náhle jsme se ocitli na vesmírné stanici s obřím kořenonožcem přilepeným na vesmírné stanici, odstřeleni bůh ví kam. Ukázka sice trvala jen pár minut, ale už teď je znát okouzlující grafika se spousty detaily, které jen dokáže postapokalyptická Země nabídnout.

Ve hře se stanete členem speciálního oddílu a váš úkol je zcela jednoduchý. Sekat, řezat, zabíjet, přežít, osvobodit. Ovšem jak hrou procházíte a postupně prozkoumáváte tento zničený svět, odkrýváte také děsivou minulost a skrytou pravdu. V cestě vám bude stát hromada nepřátel, ale souboje budou doopravdy velmi rozličné. Soubojový systém je protkán velkým množstvím útoků, úhybů a způsobu obrany, které splývají do ladného plynulého tance a je tedy potřeba vše dopředu promýšlet, zde bude důležité se skamarádit s přesným načasováním, protože to je klíč k úspěchu.

Dočkat bychom se měli i různého využití prostředí, jako je běh po zdi, sklouznutí, houpání se na lanech a opět to naprosto přesné načasování. Jak budete pokračovat příběhem, postupně budete získávat zkušenosti a dovednosti, které si můžete odemknout. Chybět nebudou ani Burst Gauge, které se nabíjí a použitím této schopnosti aktivujete různá vylepšení, silnější útoky a mnoho dalšího. A to nejdůležitější, k dispozici budou samozřejmě speciální obleky a doplňky.

Hra využívá výkon PS5 naplno a je to vidět v každé sekundě. Součástí zážitku je i haptická odezva, která hráči umožní pocítit každý řez mečem, dotykem poznáte, který útok nebo dovednost byla právě použita, a rozhodně pocítíte, na čem to právě stojíte.

Jelikož byl projekt oznámen teprve v roce 2018, jedná se o první oficiální ukázku hry a sami vývojáři si netroufnou odhadnout přibližné datum vydání.