V posledních měsících se ve velkém spekuluje o PlayStationu 5. Šíření domněnek výrazně dopomáhají nalezené patenty i uniklé fotografie vývojové verze konzole ve tvaru římské pětky. O konkurenčním Xboxu Scarlett ale tak často neslyšíme. Ptáte se proč? Podle Toma Warrena, senior editora magazínu The Verge, je to proto, že málokdo devkit nového Xboxu má k dispozici. Prý je to strategie Microsoftu, který chce překvapit své přátele ze Sony.

„Téměř nikdo je nemá a nejsou blízko finální verzi. To je důvod, proč slyšíte mnoho nesmyslů o tom, že nemají dostatečný výkon atd. Microsoft chce tentokrát Sony překvapit,“ odpověděl Warren na dotaz ohledně devkitu Xboxu Scarlett na Twitteru a de facto označil spekulace o novém Xboxu za falešné. Ty mj. tvrdily, že devkity Scarlettu jsou méně výkonné než devkity PS5.

Podle neoficiálních informací Sony začala PlayStation 5 devkity odesílat před několika měsíci a již téměř všechny interní vývojové týmy by měly mít nový hardware k dispozici. Postupně by se na řadu měla dostat i další studia. Oproti tomu devkity Xboxu Scarlett má mít pouze několik důvěryhodných týmů, pravděpodobně jde o interní studia Microsoftu. Americká společnost může nyní testovat novou generaci své konzole v uzavřeném kruhu a před rozesláním dalším tvůrcům her provést různé změny.

Je možné, že Microsoft chce mít více času a získat nad Sony výhodu, stejně tak ale Sony může být krok před svým soupeřem. To je těžké soudit. Jisté ale je, že následující měsíce budou zajímavé.

Přečtěte si článek o tom, jak chce Microsoft pro Xbox Scarlett vydávat hru jednou za tři až čtyři měsíce.