V předběžném přístupu na Steamu vyšel survival Enshrouded a hned se stal hitem. Napodobuje cestu Valheimu. O severský survival byl v době spuštění také velký zájem, ovšem kvůli nedostatku obsahu opadl. Čeká stejný pád i tuhle novinku?

Enshrouded se odehrává v rozsáhlém voxelovém kontinentu, který nabízí hory a pouště. Hráče přežívání v této divočině zaujalo díky propracovaným survival prvkům a bohatému systému staveb. S trochou šikovnosti můžete vytvářet úžasné věci, například hobití dům ukrytý v kopcích, trpasličí úkryt nebo klášter. Vše najdete na Redditu.

Enshrouded za první dny prodal více než milion kopií a vrchol má 160 405 hráčů v jednu chvíli. Vývojáři tak mají slušnou motivaci, aby se pokusili zájem hráčů udržet. Tvrdí, že pro hru je to teprve začátek. Hodlají pokračovat ve vývoji s cílem udělat z Enshrouded tu nejlepší možnou survival hru. Zkušenosti s tím mají, jde o tvůrce Portal Knights.

V Enshrouded začínáte pouze s vůlí přežít v divočině. Musíte se prohrabat zničenými zbytky ztraceného království a odrazit bestie, které lační po vašem mase. Čeká vás putování lesy, jeskyněmi a kobkami, abyste našli ukryté znalosti a poklady. Pokud vše půjde podle plánu, plná verze by měla dorazit do jednoho roka.