Po zdražení ročních tarifů PlayStation Plus se množily názory hráčů, že služba je příliš drahá a její obsah není tak lákavý. Sony na kritiku reaguje způsobem, který předplatitelům nezajistí přístup k hrám od PlayStation Studios v den vydání. Do toho se japonské společnosti nechce. Místo toho se rozhodla spojit své divize. Výsledkem je aplikace Sony Pictures Core, jež se dnes objeví na konzolích PS4 a PS5 na 23 nespecifikovaných trzích.

Sony Pictures Core je novou verzí Bravia Core, která funguje na televizích Bravia a na vybraných zařízeních Xperia. Ta bude na těchto zařízeních příští rok přejmenována na Sony Pictures Core. V obou případech nabízí možnost koupit nebo půjčit až 2000 filmů, včetně hitů jako Spider-Man: Across the Spider-Verse, Spider-Man: No Way Home, Uncharted, The Equalizer, No Hard Feelings, Bullet Train a Ghostbusters: Afterlife.

Kromě toho aplikace Sony Pictures Core přináší možnost zakoupit si vybrané filmy od Sony Pictures během exkluzivního předběžného přístupu. Prvním takovým filmem je dnes Gran Turismo. Dostupný je ale zatím pouze v USA, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu, kde je k dostání také v jiných online obchodech. Brzy se v rámci premiéry mají přidat další trhy. Ty Sony nespecifikovala. Zajímavé je, že po zakoupení filmu Gran Turismo přes Sony Pictures Core získáte kredity na nákup ve hře Gran Turismo 7, včetně vozů, které jsou ve filmu.

Teď už k výhodám, které avizuje nadpis článku. Členové služby PlayStation Plus Premium/Deluxe získají přístup ke kurátorskému katalogu až 100 filmů, které mohou streamovat bez reklam. Seznam bude pravidelně aktualizovaný a obsahuje snímky jako Looper, Kingsglaive: Final Fantasy XV, Elysium a Resident Evil Damnation. Sony v tomto případě není přesná, protože obsah se liší v závislosti na čase, regionu/zemi a plánu.

„Tohle je teprve začátek. Plánujeme nabídku a výhody Sony Pictures Core časem rozšiřovat, včetně výběru hitového anime obsahu z Crunchyrollu,“ dodává japonská korporace.

Gran Turismo přesáhlo hranice videoher. Příběh dle skutečné události sérii ostudu nedělá