Již se nám (snad už neodkladně) blíží vydání pátého dílu ze série Far Cry. A díky novému traileru se můžeme společně podívat na příběh.

Ten se bude odehrávat na Americkém venkově. Přesněji v městečku Hope Country nacházející se v Montaně. Zde žije  Joseph Seed. Ten je hlavou místního okresu a je přesvědčen že byl zvolen, aby mohl obyvatele ochránit od nevyhnutelné zkázy. Založil proto místní sbor nesoucí název „Brána Ráje“. Seed je ale radikální kazatel a z tohoto sboru udělal militaristickou skupinu, která tyranizuje všechny obyvatele Hope Country a konvertuje je do své "sekty". Neštítí se ani vydírání, mučení a smrti. To by jako ukázka příběhu mohlo stačit. Zbytek se dozvíme po vydání samotné hry.

Odhalen byl i season pass. Díky němu se budete moci za hlavního hrdinu podívat i na bizardní místa jako je Mars, Vietnam, nebo do zombie apokalypsy. Dle mého je ale zajímavější přístup do verze hry Far Cry 3 Classic Edition na PS4 a Xbox One, o celý měsíc dříve než ostatní, a to v ceně season passu.

Ke konci příběhového traileru můžeme zahlédnout i obsah limitované edice. Je to už standardní figurka hlavní záporné postavy, soundtracku, mapy, kovové pouzdro na hru a in-game bonus. Přesně tak, jak to můžeme znát z předešlých sběratelských edic her Far Cry.