Amazon Game Studios připravují masivně multiplayerový RPG titul New World, který má být zabijákem vládnoucího World of Warcraftu a hrou, která bude revoluční pro tento poněkud zkostnatělý žánr. New World se odehrává během alternativního 17. století a přivítá nás svět obléhaný nadpřirozenými silami.

Jako mnoho dalších vývojářských studií i to od Amazonu si pro nás pravidelně připravují vývojářské deníky. První z nich se nám především pokusil představit nový svět New Worldu a ukázat nám jeho magickou podstatu. Hra se bude odehrávat na ostrově zvaném Aeternum. Tento nově objevený ostrov je zahalený tajemstvím a legendami a život na něm je plný nebezpečí a dobrodružství. Je to ale také svět plný nadpřirozena, a to vám hra bude každou chvíli připomínat. 

Největší zvláštností je zde tajemný minerál, který se nachází pod zemí a ví se o něm, že propůjčuje magické vlastnosti tomuto místu a dokáže posilovat věci. Dělá tak věci mnohem krásnější, ale nejbezpečnější. Pro každého ale znamená něco jiného. Pro jednoho je to fontána mládí, pro jiného zase kámen mudrců, jedna věc je ale jistá - dá hráčům spoustu síly, se kterou budou moci hrát. 

Hra se pokusí nabídnout hráčům obrovskou dávku autonomie. Nechá tak hráče si zvolit to, čím se bude chtít zabývat a kterým směrem jeho postava bude postupovat. Hra je vytvořena tak, aby se přizpůsobovala hráči a jeho hernímu stylu. Můžete se tak snadno pokusit být tím nejlepším kovářem, nebo šermířem. Systém postupu tohle všechno podporuje, musíte jen dělat to, v čem jste nejlepší.

Společně s ostatními hráči budete postupně tvořit osady a všechno zlo ve formě podivné “zkaženosti” postupně vytlačovat z vašeho území. To se však nedá zadarmo a vrátí se zaútočit na vámi vybudovanou základnu a právě zde přicházejí na řadu obrovské PvE souboje. Podobně mají fungovat i epické PvP souboje, kde mezi sebou budou válčit jednotlivé gildy

Druhý díl vývojářského deníku nese název Fight the World a zaměřuje se především na nebezpečí, které před nás Aeternum staví. Do něj totiž přicházíme naprosto sami, jelikož naše loď ztroskotala. Brzy však začneme potkávat ostatní lidi na ostrově a pochopíme, že nic zde doopravdy neumírá. Žádná duše jednoduše nemůže opustit tělo. To je největší magická moc dříve zmíněného tajemného materiálu. 

New World představí hned tři nepřátelské frakce, kde každá z nich má různé touhy a životní cíle. The Lost jsou potulující se těla mrtvých námořníků či lidí, kteří zemřeli opravdu příšernou smrt. Tito nešťastníci žijí svůj nekonečný život bez své duše. Angry Earth jsou zase ochránci ostrova a snaží se bojovat proti vetřelcům a Ancients je technologicky vyspělá rasa, která však záhadným způsobem téměř vymizela.

New World je naplánován na květen/máj 2020 pro počítače. V plánu je i beta měsíc před samotným vydáním. Do bety mají automatický přístup všichni hráči s předobjednávkou. Nevěšte však hlavu, protože se do ní můžete dostat i bez předobjednávky. Stačí když požádáte o vstup na stránkách hry a třeba budete mít štěstí a do bety vás vyberou.