Nové vydání starého Beyond Good and Evil se očekávalo už v listopadu/novembri minulého roku. Nakonec Ubisoft u příležitosti 20. výročí hry remasterovanou verzi akční adventury potvrdil a slíbil její vydání na začátku roku 2024. Tohoto období se zřejmě drží. Nasvědčuje tomu nový rating jihokorejského výboru.

V době ratingu je hra po obsahové stránce hotová. Vydání během měsíce je tak dost pravděpodobné. Ubisoft datum neprozradil, ale insider a novinář Tom Henderson tvrdí, že k tomu dojde 5. března/marce. Počítat máme s verzemi pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.

Nostalgická cesta po planetě Hillys v roli akční reportérky Jade si zájemci užijí v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu s vylepšenou grafikou, ovládáním a zvuky. Příjemnou novinkou bude automatické ukládání a cross-save.

Beyond Good & Evil původně vyšlo v listopadu 2003 na PC, GameCube, Xbox a PlayStation 2. HD edice dorazila v roce 2011. Připomínáme Beyond Good and Evil 2, které má problematický vývoj. Snad nedopadne jako Skull and Bones.