Nedávno jsme vám přinesli recenzi a dva streamy na Mario Rabbids a už brzo se můžete těšit na další recenzi s oblíbeným Mariem. Přesněji půjde o hru Super Mario Odyssey. Podnázev souvisí se jménem speciálního plavidla ve tvaru červeného kobouku nesoucí stejný název jako hra: Odyssey.

S její pomocí se budete dostávat do nových světů ve kterých budete mít možnost objevovat, bojovat a samozřejmě skákat, je to přece jen hra dosti založená na skákání. Hlavním úkolem bude ale získávat měsíců, ty slouží pro vaše plavidlo jako pohon. V každém světě je jich určitý počet. K nalezení budou buď u cesty, nebo si je budete muset zasloužit bojem, či vyřešením určitého úkolu.

Tím ale novinky ohledně nového Maria nekončí. Už na začátku hry získáte možnost využívat k hraní svůj klobouk. Využívat ho budete moci jako přenosnou platformu, kterou budete využívat pro skoky na delší vzdálenosti. To ale není zrovna zajímavé, hlavní schopností vašeho kloubouku bude převtělování. Pokud hodíte kloubouk na nepřítele, stroj, nebo zvíře, dostanete možnost převtělení. Cokoliv, do čeho se vtělíte, přitom dostane specifický knírek jako má Mario.

Svůj klobouk budete moci využít i pro hraní se svým kamarádem. Vy budete hrát za Maria a váš kamarád bude ovládat samotný klobouk. Nevím jak to bude vypadat v reále. Ve hře jako je Never alone podobný systém co-op hraní fungoval velice dobře, ale ta se od Maria značně liší. Sám vám nemohu říct co si o tom zatím myslím, ale určitě se to dozvíte v brzké recenzi, která bude na našem webu tak i na youtube.

Hra bude k dispozici už 27.října. Za mě to je „must have“ hra stejně jako Zelda: Breth of  the Wild. Napište do diskuze co si myslíte vy o nově pojatém světě Super Maria. Zároveň se můžete podívat jak na trailer, tak i na hudební video od Nintenda