Ve studiu WolfEye, které je složeno z bývalých zaměstnanců Arkane, vzniká něco, co potěší fanoušky Dishonored a Prey. Tvrdí to kreativní ředitel Raphaël Colantonio. Založil Arkane, byl 18 let prezidentem a spolurežisérem prvního Dishonored a režisérem Prey z roku 2017.

„Za několik dní prozradíme trochu více informací o naší další hře. Fanoušci předchozích first-person her, na kterých jsem pracoval (Dishonored a Prey), budou potěšeni,“ uvedl Colantonio v krátkém tweetu.

Olej do ohně přilévá Dilion Rogers ze studia New Blood Interactive. Ten měl možnost se nedávno na tajemnou hru podívat. „Fanoušci imerzivních simulátorů a [her] Arkane budou docela nadšeni,“ dodal.

První informace byly sdíleny letos na GDC. Jisté je, že půjde o retro sci-fi RPG z pohledu první osoby. To je také důvod, proč Colantonio zmínil právě Dishonored a Prey. V dalších tweetech potom vysvětlil, že mohl zmínit také Arx Fatalis a Dark Messiah, ale X má omezený počet znaků.

První hrou od WolfEye Studios bylo v roce 2022 akční RPG Weird West s temnou verzí Divokého západu. V něm osamělí kovbojové bojují s nebezpečnými monstry a hledají odpovědi na temná tajemství ukryta v divočině. Na Steamu má spíše kladné uživatelské recenze. Na Metacritic od novinářů v průměru 76 ze 100.

Co se Arkane týče, letos Microsoft zavřel pobočku Arkane Austin, kde vznikl nepovedený Redfall. Hlavní studio Arkane Lyon se nadále drží a chystá Marvel's Blade.