Autoři Garry's Modu mají od včerejšího večera plné ruce práce. Procházejí 20letou historii fanouškovských výtvorů a odstraňují modifikace spojené se značkou Nintenda ze Steam Workshopu.

Podle vyjádření obdrželi od japonské společnosti stížnost na porušení autorských práv digitálního obsahu (zkráceně DMCA). Tvůrci ze studia Facepunch to berou sportovně, nebrání se a považují to za celkem férové. Podle nich má Nintendo právo na to rozhodnout, zda se jejich vlastněný obsah objeví v jiných hrách a výtvorech. Stejně tak jim, dle všeho nevadí, že Nintendo zasáhlo až nyní.

Komunitě je ale divné, že se právníci Nintenda ozvali až dnes, když fyzikální sandboxový Garry's Mod existuje tolik let a nabízí spoustu modifikacích s Mariem a jiným duševním obsahem japonské korporace, včetně Splatoonu. Z toho důvodu upozorňují, aby nešlo o podvod a práci trolla, který zneužívá DMCA. Nebylo by to poprvé, co k něčemu takovému v případě Garry's Modu došlo. Nemluvě o jiných hrách.

Když už nic jiného, tak tohle podezření přimělo vedení firmy Facepunch k zahájení vlastního vyšetřování. „Tyto věci musíme brát vážně (zejména od společnosti Nintendo), ale také nemůžeme dovolit, aby lidé zneužívali DMCA,“ dodal Garry Newman dnes ráno na X.

Na výsledek vyšetřování a případný počet smazaných modifikací si musíme ještě počkat. Při vyhledávání lze ale snadno v Garry's Modu najít hromadu položek spojených s Nintendem. Při vyhledávání výrazu Maria jich je více než 5 500. I když od včerejšího večera se počet mírně snížil.