Z úspěchu Nintenda Switch bude těžit nová generace konzole. Japonská společnost se měla pravděpodobně s Nvidií domluvit na speciálně upraveném čipu, který bude Switch 2 pohánět. Původní model je vybaven čipem Tegra X1 od Nvidie.

Podle zprávy agentury Reuters připravuje Nivdia nový tým zaměřený na navrhování čipů na míru pro firmy. Výrobce grafických karet GeForce chce získat zakázku mj. na čipy pro nový Xbox. Tomu nahrávají neoficiální informace o tom, že Microsoft ještě nemá podepsanou novou smlouvu s AMD. Právě to přimělo různé strany spekulovat o přesunují konzolí Xbox na druhou kolej. Phil Spencer jako generální ředitel herní divize Microsoftu ale ujistil zaměstnance, že konzole Xbox jsou nadále součástí strategie.

Nintendo Switch 2 má podle zdrojů Reuters vyjít v letošním roce. Další pozitivní zprávy přicházejí z portugalského podcastu X do Controle. Switch 2 má být pochopitelně zpětně kompatibilní s digitálními i fyzickými verzemi her. Takže se o svou bohatou knihovničku bát nemusíte. Navíc vyšší výpočetní výkon má být využit pro lepší zážitek a vylepšení her. Ano, je dost možné, že si novou Zeldu užijeme konečně při 60 snímcích za sekundu. I když v tomto případě bude záležet na Nintendu, respektive vývojářích, zda budou chtít hry vylepšit.

Konzole má být odhalena v březnu. Informace z podcastu sdílí místní web Universo Nintendo. Ten dříve v předstihu potvrdil další Nintendo Direct a předčasně prozradil Sonic x Shadow Generations. Tento týden prý proběhne Direct zaměřený na sérii Pokémon.