Nintendo je jedinečné. Japonská společnost se nechce zapojit do konzolové války PlayStationu a Xboxu. Cílí na jinou skupinu hráčů a se Switchem se trefilo do černého. Miliony hráčů po celém světě očekávají oznámení nástupce této úspěšné konzole. Tohle ale nečekali.

Nintendo místo Switche 2 představilo Nintendo Sound Clock: Alarmo. Jde o interaktivní budík, který vám má zpříjemnit ranní vstávání. Budit vás mohou zvuky inspirované pěti hrami Nintenda. Časem mají přibýt další zvuky, a to formou bezplatné aktualizace. Prozatím budou na výběr zvuky z her Super Mario Oddysey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 3, Pikmin 4 a Ring Fit Adventure.

Čím déle budete po prvním zazvonění v posteli, tím intenzivnější budík bude. Dle Nintenda se pro spáče stane méně přátelským hostem. Kromě toho si budete moci zvolit zvuky pro uklidnění a uspání.

Do běžného prodeje se Nintendo Sound Clock: Alarmo dostane na začátku roku 2025. Prodávat se bude za 99 dolarů (cca 2300 Kč). Předplatitelé Nintendo Switch Online ve Spojených státech amerických a Kanadě si mohou speciální budík pořídit už brzy přes My Nintendo Store. K dostání bude také v obchodě Nintendo v New Yorku na Manhattanu.