Nintendo Switch a Nintendo Switch Lite mohou brzy získat sourozence. Podle neoficiálních informacích plánuje japonská společnost uvést na trh třetí verzi Switche. Údajně by mělo jít o Switch Pro.

O výkonnějším modelu Switche je přesvědčen analytik Dr. Serkan Toto z Analyst Kantan Games Inc. To je firma, která často přichází se zákulisními informacemi. Podle jeho názoru má Nintendo Switch Pro stát 399 dolarů a jeho úkolem zřejmě bude bojovat s PS5 a Xbox Series X. Vyšší výkon Switche má umožnit pustit hry v rozlišení 4K. Na vydání prý mají být připravené nějaké hry třetích stran.

Na tuto informaci navázal Takashi Mochizuki z The Wall Street Journal. Ten se dozvěděl, že Nintendo chce třetí verzi Switche vydat v polovině letošního roku a výroba začne na konci prvního čtvrtletí. Už ale nezmiňuje, zda to bude právě Switch Pro.

Každopádně, byl to právě Takashi Mochizuki, který už v srpnu/augustu 2019 psal, že Nintendo má plány na další model Switche – po Lite verzi – aby prodloužila životnost své konzole.

Redakce Polygonu se obrátila na zástupce amerického Nintenda, který k těmto spekulacím neměl co říct.

Když už jsme u Nintenda, tak to má pro Switch chystat ještě dva porty her z éry Wii U. Tak uvidíme, co bude a nebude pravda.