Mladé studio RockGame představilo novou akční adventuru pro PC (později prý i pro PS4 a Xbox One) nazvanou Ninja Simulator. Jak už název napovídá, tak se zhostíte role obávaného japonského zabijáka, najatého na špinavou práci. Podle herního popisku svým postupem hrou budete zesilovat nebo zeslabovat konkurenční klany a měnit tak tok historie.  

Těšit se máme na více jak 20 map, které otestují naše plíživé dovednosti. Nindža ale nebude bezbranný i v klasických šermířských soubojích, jelikož bude mít k dispozici řadu zbraní na blízko, jež vám pomohou řešit problémy různými způsoby. V traileru je vidět, že náš hrdina zvládne vyřídit i 4 protivníky najednou. Cílem k úspěšnému řešení problémů však má být bezchybnost vašich pohybů, ale také vašich plánů a provedení. Za každou chybu totiž budete potrestáni.

Jelikož studio RockGame dosud pracuje pouze na nevydaném Cowboy Life Simulator, jen velice těžko tak můžeme odhadovat kvalitu jejich tvorby. Na Ninja Simulator v roli spoluvydavatele figuruje ale i polská společnost PlayWay, která je na poli netradičních simulátorů takovým nekorunovaným králem. Ve svém portfoliu totiž vlastní pěknou řádku opravdu originálních simulátorů, které jsou k velkému překvapení poměrně kvalitní. Možná tak můžete znát hry jako je House Flipper, Car Mechanic Simulator 2018 nebo třeba Thief Simulator. Jde tak vidět, že jejich vedení velice často vede k někdy překvapivým úspěchům, a to stejné by mohlo potkat i Ninja Simulator.

Společnost PlayWay funguje jako spoluvydavatel u mnoha dalších neortodoxních simulátorů a určitě stojí za to, si otevřít stránku s jejich hrami a prohlédnout si některé trailery. Za zmínku tak stojí například simulátor Ježíše, kde budete vytvářet zázraky na počkání. V simulátoru ředitele školy vás zase čeká boj proti drogám na vaší škole a jako východoevropský farmář pro vás nebude největší výzvou podojit krávu, ale dostat se z hospody v pořádku domů. Tyto a jiné hry jsou stále ve vývoji, my se však již nemůžeme dočkat kdy si je budeme moci sami vyzkoušet. Stejně tak i nově oznámený Ninja Simulator.