Veteráni ze studií Remedy (Control, Quantum Break, Max Payne, Alan Wake) a Wargaming (World of Tanks) založili ve Finsku studio Redhill Games a na The Game Awards 2019 představili svou první hru. Jde o týmovou taktickou first-person střílečku Nine to Five, která klade důraz na spolupráci, zatímco dnešní hry jsou zaměřené na hrubou sílu a rychlé reflexy.

„Mnoho moderních stříleček je často příliš chaotických a náhodných. V Nine to Five si budete muset najít svou roli a spolupracovat se spoluhráči,“ řekl generální ředitel Matia Myllyrinne, který loni Redhill Games založil. Předtím šéfoval Remedy.

Nine to Five se odehrává v blízké budoucnosti, v níž velké mezinárodní korporace řeší konkurenční problémy pomocí dobře vycvičených žoldáků. Ve hře budou proti sobě stát tři týmy po třech hráčích a bojovat ve třech kolech s různými cíli. Výsledky každého kola ovlivňují to, co se stane v dalším, takže se počítá každé vítězství. Velkou předností hry mají být unikátní herní mechanismy a pomalejší tempo ve srovnání s jinými online střílečkami.

Nine to Five je ve vývoji pro PC a mělo by se začít testovat v příštím roce.