Nejen Microsoft, ale také Netflix chce přinést hry co největšímu počtu hráčů. Dosud filmový a seriálový gigant nabízel mobilní hry, ale v budoucnu si troufá na větší sousto. Jeho součástí je cloudová služba pro streamování videoher, kdy hry běží na televizích a méně výkonných PC bez nutnosti vlastnit konzole nebo výkonné počítače. Jako ovladač lze použít telefon a v případě počítačových her klávesnici a myš.

Netflix začal svou službu testovat s malým počtem uživatelů ve Velké Británii a Kanadě. K dispozici mají hry Oxenfree a Molehew's Mining Adventure. Zahrát si je mohou na kompatibilních zařízeních, jako jsou Amazon Fire TV, Chromecast s Google TV, Nvidia Shield, Roku TV, Walmart ONN a nové televize od Samsungu a LG. Za několik týdnů budou do testu přidány i počítače.

Cílem omezené beta verze je otestovat technologii pro streamování her a jejich ovládání. V současné době nejsou informace o tom, zda bude test rozšířen do dalších zemí. Šéf Netflix Games Mike Verdu upozorňuje, že jsou teprve na začátku.

V budoucnu chce společnost nabízet nejen mobilní hry, ale také velké AAA tituly. Kvůli tomu koncem minulého roku bylo v Los Angeles založeno nové studio, které pod vedením bývalého producenta Overwatche a viceprezidenta Blizzardu Chackoa Sonnyho vytvoří zbrusu novou AAA hru pro PC. Letos se k Netflixu přidal Joseph Staten. Veterán Halo je kreativním ředitelem nějaké tajemné originální multiplatformní AAA hry.