Sony zřejmě našla partnera, který pomůže zatraktivnit předplatné PlayStation Plus Premium. Nejdražší tarif služby nabízí velice omezený výběr her z předešlých generacích. Hráči by si přáli zejména hity z éry PS2.

Sony je možná vyslyší. Společnost Implicit Conversions se totiž pochlubila spoluprací se Sony Interactive Entertainment / PlayStationem na přenesení PS1, PS2 a PSP her na PS4 a PS5. Jakmile se tato informace začala šířit internetem, firma upravila popis na LinkedIn a místo toho uvádí spolupráci s klienty na uvedení her NES, PS1, PSP a PS2 na PS4, PS5, Nintendo Switch a Xbox. Mezi nimi má mimochodem Rockstar Games a Konami.

V Implicit Conversions mají v oblasti emulace videoher solidní výsledky. Hráči doufají, že v zákulisí probíhají přípravy a do seznamu klasických her PS Plus Premium budou přidány nejrůznější hity z PlayStationu 2. Vždyť se této konzole prodalo více než 155 milionů kusů a vyšly na ni nezapomenutelné kousky, například God of War, Grand Theft Auto San Andreas a Vice City, Burnout 3 Takedown, SSX, Tony Hawk’s Underground, Beyond Good & Evil, Shadow of the Colossus nebo Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Hry z PS2 éry by mohly být dobrým lákadlem k tomu, aby si více lidí předplatilo PlayStation Plus Premium za 135 dolarů (4000 Kč) na rok, případně koupilo konzoli PlayStation 5, které chybějí vlastní hity. Otázkou je, jak moc velkou překážkou pro Sony jsou autorská práva a technické složitosti. Když se to podaří, může Sony dohnat Microsoft, který je v tomhle napřed.

Jakou klasickou hru byste si chtěli zahrát? Na Redditu se často objevuje The Simpsons: Hit & Run, původní díly Silent Hillu, trilogie Sly Cooper, Ratchet & Clank nebo TimeSplitters 2.