Doug Bowser je jedním z nejvýše postavených lidí v Nintendu a s nadsázkou by se dalo říct, že má i „nintendovské“ jméno. Jmenuje se totiž stejně jako hlavní záporák z her o Mariovi. Přesto, když se jej novináři zeptali na jeho nejoblíbenější hru všech dob, jmenoval titul, který je spojen spíše s PC, nežli s konzolemi od Nintenda. 

„Mojí nejoblíbenější hrou je Myst. Je plná hádanek, má hloubku, a přitom obsahuje velmi málo dialogů,“ prozradil při rozhovoru pro časopis University of Utah, kde sám kdysi studoval. „Grafika mě doslova ohromila. Dohrál jsem první tři díly,“ dodal. 

Adventura Myst je skutečnou legendou, která dokonce dlouho držela titul nejprodávanější PC hry. Vyšla v roce 1993 a na rozdíl od většiny ostatních her téhož žánru využívala perspektivu první osoby. Také se nedistribuovala na disketách, nýbrž na CD-ROM a patří jí zásluhy o popularizaci tohoto média.

V roce 2008 vyšel Myst i na Nintendu DS, ovšem port se moc nepovedl. Na Metacritic si drží ostudné průměrné skóre 43/100. Na letošek bylo naplánováno i vydání verze pro Nintedo Switch v podobě remasteru realMyst, ovšem od oznámení na E3 zatím jen marně čekáme na upřesnění data vydání. Slibovaný termín, třetí kvartál roku 2019, už vývojáři prošvihli.

To byl návrat do historie, ale co hraje Doug Bowser v těchto dnech? Aktuálně ho nejvíce baví Super Mario Odyssey pro Nintendo Switch. „Blížím se ke konci. Už jsem posbíral skoro všechny měsíce,“ nechal se slyšet v rozhovoru.