Již uplynul nějaký čas, kdy Ubisoft oznámil, že nejnovější přírůstek do série Assassin‘s Creed - Odyssey - má mít největší mapu v historii. Sice se toto tvrzení zdálo být liché vzhledem k tomu, že už předchozí díl měl obrovskou mapu, nyní však server PowerPyx vyjádření potvrdil.

I když se mapa zvětšila o 50 km čtverečních oproti poslednímu dílu, tentokrát bude nezanedbatelná část světa pokryta vodou. Pokud by vás zajímala pouze pevnina, tak Origins překonáno nebylo. Vývojáři nás ale uklidnili, protože stejně jako například v AC 4 bude námořní a podmořský průzkum velkou částí herního zážitku.

Druhým důvodem, proč je moře nedílnou součástí světa, je fakt, že děj se odehrává ve starověkém Řecku, a tak se hra odehrává nejen na pevninské, ale i na ostrovní části Řecka, zejména se jedná o ostrovy v egejském moři. Nezapomnělo se ale ani na ostrovy Kréta, Kithira, či Kefalonia, které v tomto moři neleží. Na poloostrově Peloponés se můžeme těšit na území Lakónie, kde se nacházel městský stát Sparta. Na Balkáně naopak Attiky s dnešním hlavním městem Řecka, Athénami. Z ostrovů v egejském moři by bylo dobré zmínit Kos, Keos (dnes znám jako Kea) nebo Thasos.

Z mapy lze dobře vidět, že každé území má u sebe i doporučenou úroveň vaší postavy. Na obrázku má postava level 50 a doporučený se zdá být pro každou oblast 48. Samozřejmě, že všechny oblasti nejsou na začátku skryty pod nesmyslně velkou požadovanou úrovní. Level nepřátel se určuje podle vaší postavy, a tak i v začínajících oblastech vás ke konci příběhu bude čekat alespoň nějaká výzva.

Assassin‘s Creed Odyssey se na vaše počítače, PS4 a Xbox One podívá již 5. října.