Příznivci The Settlers, kteří jsou zklamáni z přístupu Ubisoftu, si mohou spravit chuť u Pioneers of Pagonia. Real-time strategie vyšla včera v předběžném přístupu na Steamu a má velmi kladné uživatelské recenze. Potěší také českou lokalizaci ve formě titulků. I když přeloženo není úplně vše.

V Pioneers of Pagonia se dostanete do světa s mnoha ostrovy obydlených roztroušenými kmeny. Cílem je najít tyto kmeny a navázat s nimi spojenectví. „Vyšlete své průkopníky objevovat nedotčenou půdu, hledat skryté zdroje a prozkoumávat tajná místa,“ láká tisková zpráva.

Za hrou stojí Volker Wertich, jenž byl u zrodu série The Settlers. Hráčům nabízí klasické budování osady v příjemné a barevné grafice. Když se vám nebude chtít bojovat, můžete si vybrat mapu zaměřenou na osidlování ostrova. V opačném případě vás čekají až čtyři druhy nepřátel, kterým lze čelit různými strategiemi a jednotkami.

Navzdory předběžnému přístupu je hra ve velmi dobrém stavu a nabízí dostatek obsahu: 40 typů budov, více než 70 druhů zboží s komplexními výrobními řetězci a procedurálně generované mapy, které mají zajistit nekonečnou zábavu. Tomu odpovídá plán mít plnou verzi do šesti měsíců. Titul obdrží kooperativní režim, nové budovy, další výrobní řetězce i nové protivníky a jednotky.

„Na tento den jsme se připravovali přibližně dva roky! Celý tým netrpělivě očekává zpětnou vazbu od komunity. Od říjnového veřejného dema se dosáhlo obrovského pokroku. Early Access je pro náš projekt důležitým milníkem a začátek nové cesty. Již nyní pracujeme na dalším herním obsahu a vylepšeních. Stále máme mnoho nápadů a plánů. Proto jsme zatím záměrně nestanovili datum vydání finální verze, protože chceme spolupracovat s komunitou na vývoji hry přesně podle jejich představ,“ uvedl Volker Wertich, kreativní ředitel studia Envision Entertainment.

Do 27. 12. 2023 koupíte Pioneers of Pagonia na Steamu za 25,49 eur (sleva 15 %).