Poslední hra zaměřená na skateboarding je jeden z největších propadáků videoherního průmyslu. Mám na mysli pátý díl ze série Tony Hawk, vydaný před dvěma roky. Před pár dny se na Kickstarteru objevil pokus tento žánr vykopat z hrobu. Jedná se o ambiciózní projekt se jménem Session.

Hra se inspiruje zlatou érou skateboardingu, přesněji se jedná o 90. léta. Největším cílem má být samotný požitek z jízdy na skateboardu a poznání, že v tomto sportu neexistuje jiný cíl, než vyjádření své kreativity a získání úspěchu díky tvrdé dřině a trochu šílenosti.

Při první jízdě vás zarazí samotná autentičnost. Možná se tak děje díky systému, s nimž musíte pro provádění triků pohybovat oběma páčkami. Ale pozor, když správně nevyvážíte poměr a dáte málo váhy na kola, spadnete a pokazíte svůj trik. Když už jsem u triků, hra je nebude hodnotit. Hodnocení máte provádět vy. Vývojáři ale doporučují, ať na sebe nejste příliš tvrdí.Velmi zajímavá se zdá být možnost natáčení vašich triků. K natáčení by měl patřit i propracovaný editor a spousta možností sdílení. Jejich počet bude záviset na platformě, ale měly by být podporovány všechny základní. Vývojáři se už teď nemohou dočkat montáží vašich triků, kdy se bude střídat osvětlení. Jednou se bude jednat o slunce a jindy o pouliční osvětlení.

Aby se hra vůbec mohla začít naplno vyvíjet, je třeba 80 000 kanadských dolarů, tedy něco okolo 1 360 000 Kč. Kampaň sice trvá až do 21. prosince, ale už teď je požadovaná částka vybrána. Přebytek ale nepůjde do kapes vývojářů, nýbrž do přidávání dalších zajímavých funkcí. Mezi tyto funkce patří rozsáhlé úpravy vaší postavy a skateboardu, online multiplayer, možnost stát se kameramanem, kdy váš kamarád se snaží předvést co nejlepší triky a vy se ho snažíte co nejlépe natočit. Nedokážu si sice fungování tohoto módu představit, ale měli bychom se cítit jako opravdoví profesionální kameramani. Pokud se nastřádá opravdu hodně peněz, dočkali bychom se i editoru skateparku, kde si vytvoříte svůj vlastní skatepark a objekty, podporu Steam Workshop, mnohem většího otevřeného světa a dokonce i příběhu.

Pro všechny, co by přemýšleli nad přispěním nebo je hra jen zaujala, bylo vydáno demo, které sice nic moc neumí, ale dá vám o hře představu. Pokud byste demo chtěli vyzkoušet, zde je odkaz na stáhnutí.

Pokud všechno dobře dopadne, alfy a bety se dočkáme v první čtvrtině roku 2019 a samotného vydání ve třetí čtrvrtině stejného roku.

A jak Session zaujal vás? Přemýšlíte, že si hru koupíte, až bude dostupná? Dejte nám váš názor vědět do komentářů.