Francouzská společnost Nacon (dříve Bigben Interactive) v poslední době více investuje. V únoru letošního roku za 60 milionů dolarů koupila vývojářskou a vydavatelskou firmu Daedalic Entertainment, která pracuje na akční adventuře Lord of the Rings: Gollum, a nyní otevřela v Miláně nové studio. A rovnou představila projekt.

Je vhodné uvést na pravou míru, že Nacon Studio Milan není úplně nová firma. Dříve se jmenovala RaceWard Studio a specializovala se na závodní hry, jde o autory RiMS Racing. Tenhle tým se ale postupně rozrostl a má chuť dělat na něčem jiným. Z toho důvodu změnil název.

O co půjde? Zatím víme, že projektem je survival zasazený do postapokalyptického prostředí na motivy jedné z nejpopulárnějších filmových sérií na světě. V tiskové zprávě se píše o ambiciózním titulu, do kterého se hledají noví zaměstnanci.

Dotyčnou filmovou značkou je pravděpodobně Terminátor. Poukazuje na něj koncept s obchodem Alamo Sport. Další podrobnosti se dozvíme do konce letošního roku.

Alamo Sport Shop byl obchod na Sunset Boulevardu v Los Angeles, prodával střelné zbraně a pravděpodobně lovecké vybavení. Obchod v prvním filmu Terminátor navštívil T-800 v roce 1984. Chtěl se vyzbrojit, aby mohl splnit úkol a zabít Sarah Connorovou.

Co myslíte, čeká na nás hra, ve které budeme přežívat ve světě napadeného Terminátory?

Poslední hrou z tohoto sci-fi světa je first-person střílečka Terminator Resistance, která vyšla v roce 2019 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Loni byla zase oznámena real-time strategie Terminator: Dark Fate - Defiance.