Od koronaviru Sony ignoruje většinu veletrhů a prezentací. O to překvapivější je PlayStation mezi vystavovateli letošního Tokyo Game Show. Modrá konzole bude na domácím veletrhu přítomna poprvé od roku 2019.

Sony PlayStation najdeme ve zveřejněném seznamu vystavitelů. V něm je uvedeno 731 společností, včetně takových jako je Square Enix, Sega, Bandai Namco, Koei Tecmo, Ubisoft nebo THQ Nordic. Naopak v seznamu v současné době není Microsoft s Xboxem. Zelená konzole je celkově v Asii slabší a americká společnost se zaměřuje na jiné trhy.

Podle pořadatelů bude Tokyo Game Show 2024 dosud největším japonským veletrhem. Návštěvníkům bude k dispozici celkem 3190 stánků s nejnovějšími hrami a příslušenstvím. Otázkou je, co čekat od Sony. Osobně neočekávám nějaká velká oznámení, ale návštěvníci si budou moci zahrát na jednom z těch větších stánků. Ani od Nintenda bychom toho neměli moc očekávat, protože bude zavřeno v byznysové části. Takže novinky o nástupci Switche určitě nebudou.

Japonské hráče poněkud zaskočila absence Kojima Productions mezi vystavovateli, i když Hideo Kojima na veletrh láká skrz své sociální sítě. Možná tak bude součástí velkého stánku PlayStationu. Kojima dodělává Death Stranding 2: On the Beach na příští rok pro PS5 a ve spolupráci s Microsoftem chystá tajemný horor s prozatímním názvem OD.

Tokyo Game Show 2024 se koná od 26. do 29. 9. 2024. Mezi největší zajímavosti loňského ročníku patřilo odhalení nových informací o Final Fantasy VII Remake Part 2 a Final Fantasy XVI od Square Enix. Capcom se pochlubil novinkami o Street Fighter a remaku Resident Evil 4. Bandai Namco se zaměřila na Tekken a Ace Combat, zatímco Nintendo nabídlo podrobnosti o The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a Metroid Prime 4.