Poté, co anonymní příspěvek na fóru RPGCodex, údajně od zaměstnance OtherSide v Austinu, tvrdil, že texaské studio, které pracovalo na System Shock 3, bylo uzavřeno, spousta fanoušků začala pochybovat o tom, že se někdy v blízké době dočkáme nového přírůstku do této série FPS sci-fi/hororových RPG her z devadesátých let. Nyní však svitla naděje v podobě viceprezidenta pro marketing a rozvoj podnikání Waltera Somoly, který na fóru zveřejnil zajímavé prohlášení.

V prohlášení zmínil, že všichni teď pracují vzdáleně, pravděpodobně jako většina z nás. Zároveň řekl, že jejich nový koncept vypadá slibně a jsou z něho opravdu nadšeni. Nepřestávají myslet ani na výrazný umělecký styl a pro běh celé hry zvolili Unreal Engine 4. Na konec nám Somol vzkázal, že nemůže o hře zatím nic víc říct a ať v těchto nešťastných dnech zůstaneme všichni v bezpečí doma a zdraví. Také podotknul, že budeme mít aspoň více času na hraní.

Somol sice pracuje v ústředí společnosti v Bostonu, a ne v pobočně v Austinu, kde je System Shock 3 vyvíjen, ale i tak je to vysoce postavený člověk v OtherSide a dá se mu věřit. System Shock 3 je tedy zpátky ve hře a je jen otázkou času, než se k nám konečně dostane.

Kromě System Shocku 3 vzniká ještě remake původního prvního System Shocku. Ten má na starost firma Nightdive Studios.