Každoroční selhání serverů Steamu je zde a spolu s ním začaly i očekávané letní slevy. Potrvají až do 19 hodin 9. července/júla, takže dva týdny, a rozhodně si v nich vybere každý. Na úvodní stránce visí především Borderlands 3 a dokonce mají slevu i nedávno přidané tituly od EA.

Na hlavní stránce obchodu pak zaujmou kromě her dvě další věci. Speciální (vý)letní nabídka a věrnostní obchod. Speciální nabídka spočívá v tom, že při vaší první koupi nad 30€ získáte dodatečnou slevu 5€. Takové výše zmíněné Borderlands 3 by vás tak mohlo potenciálně vyjít na pouhých 25€, což je aktuálně jedna z nejnižších cen, za kterou můžete hru mít, pokud si k ní zároveň přidáte ještě nějakou levnou věc navíc.

Mnohem zajímavější je ovšem věrnostní obchod, protože ten se týká celkových změn na Steamu jako takových. A nejdůležitější je, že se slevami sice přišly, ale po jejich skončení neodejdou. Věrnostní obchod tu totiž zůstane už napořád.

Pokaždé, když na Steamu utratíte 1€ - ať už koupí hry, DLC, hardwaru, aplikace, soundtracku nebo herní položky - získáte 112 věrnostních bodů. Body poté můžete v obchodě směnit za nejrůznější věci. Dostupné jsou nejen emotikony a profily jednotlivých her, takže se už nemusíte omezovat pouze na štěstí při vytváření odznaků nebo jejich kupování na komunitním tržišti, ale i úplně nové věci. Zejména pak jde o rámečky avatarů, animované avatary, nová pozadí pro profily a mini-profily (včetně animovaných verzí) nebo animované samolepky a efekty do chatu. Efekty navíc oproti těm ze slev lunárního Nového roku 2020 nemají omezený počet využití, takže můžete své kamarády otravovat neomezeně.

Spolu s těmito novinkami přišlo i malé vylepšení profilů, které jsou nyní trochu hranatější a v nastavení si můžete zvolit barevný motiv. Na první pohled možná není věrnostní obchod kdo ví jakou bombou, ale přeci jenom dělá celý Steam zase trochu útulnějším. Hlavně když si můžete koupit animovanou samolepku s Geraltem ve vaně.