Pokud vám ještě po letech plavby po rozbouřených mořích Sea of Thieves nedošel rum a hledáte jiné pirátské dobrodružství, které se soustředí převážně na bitvy, tak se jedno právě dostalo z předběžného přístupu. Jmenuje se Blazing Sails a od září 2020 s vývojem pomáhali zapálení hráči, kteří si nyní mohou užívat plnou verzi.

Blazing Sails je battle royale s námořními PvP bitvami. Vytvořit si můžete vlastního piráta a loď, spojit se s ostatními hráči a pustit se do průzkumu mapy při snaze najít truhly s pokladem. Přitom pochopitelně narazíte na ostatní posádky, s nimiž se utkáte v bitvách na moři i na souši.

„Náš Battle Royale nabízí jedinečné pojetí žánru. Užijte si dynamickou kombinaci šermířských soubojů na souši a epických námořních bitev! Potopte každou další posádku a vyjděte z boje jako vítěz,“ uvádějí autoři.

„Když vás nebude bavit drancování, můžete zvolit režim Galleon Conquest a zažít bitvy jako ve filmu s obrovskou galeonou. Rozdrťte piráty, potápějte ostatní lodě a získávejte vlajky, abyste zvítězili,“ dodávají tvůrci.

Je až s podivem, že malému nezávislému týmu se podařilo dokončit hru, která má dobré uživatelské hodnocení, zatímco korporaci jako Ubisoft se dlouhé roky nedaří dodělat Skull and Bones. Každopádně, Blazing Sails můžete koupit za 9,61€ (245 Kč) na Steamu (sleva 35 % je platná do 20. 11.) nebo za 369 Kč na Epic Games Store.