Během posledních pár let se na videoherní scéně objevilo hned několik studií, jejichž zakladatelé byli dříve součástí Blizzard Entertainment. Mezi ně patří například Dreamhaven, Frost Giant a Warchief Gaming. U všech těchto studií najdete vášeň pro fantaskní světy a vytváření her, které spojují hráče. Nově se k této skupince připojuje studio Lightforge Games, jehož zakladatelem je veterán ze studia Blizzard Entertainment a Epic Games, Matt Schembari.

Přečtěte si také: Nové studio pod vedením bývalých členů BioWare připravuje příběhové RPG

K němu se připojila další slavná jména jako je Dan Hertzka, Nathan Fairbanks, Glenn Rane a Marc Hutcheson. Kromě nich je v tuhle chvíli ve studiu dalších šest zaměstnanců. Všichni jsou to zkušení vývojáři, kteří dříve pracovali pro slavná a známá studia. Mezi ně patří Riot Games, Epic Games, Blizzard Entertainment, BioWare a Zenimax Online.

Studio Lightforge Games se pokusí vytvořit a doručit na naše obrazovky revoluční RPG. Dle všeho bychom se měli dočkat cross-platform, sociální videohry, ve které budou mít hráči možnost vytvářet světy a vyprávět své příběhy.

„Všichni zbožňujeme velmi sociální, kreativní hry, a přesněji máme rádi hry, kde hráči řídí vlastní příběhy,“ říká výkonný ředitel studia Lightforge Games Matt Schembari. Snažíme se spojit prvky z Minecraftu nebo Robloxu se stolními RPG, abychom vytvořili nový způsob hraní her na hrdiny. Vzhledem k našemu pozadí bylo vytvoření hry, která přinese revoluci do žánru RPG, jasnou volbou.“

Lightforge Games navíc obdrželo 5 milionů dolarů jakožto investici od společností Galaxy Interactive, NetEase Games, Dreamhaven, Maveron, 1UP Ventures a dalších investorů z herního a technologického průmyslu.

Bližší informace o připravovaném RPG nebo o tom, kdy se ho vůbec dočkáme, zatím není známo. Studio teprve dělá své první krůčky. Ovšem když vezmeme v potaz, že se jedná o velmi zkušené vývojáře, kdo ví, co dokážou v následujících letech vytvořit. Třeba budeme v budoucnu hrát duchovního nástupce World of Warcraftu právě z produkce Lightforge Games. V tuhle chvíli jim ale můžeme maximálně držet palce a přát spousty úspěchů do budoucna.