Minutu a půl dlouhý trailer připomíná, že na konci minulého týdne pro počítače vyšla hra Sons of Valhalla. Sice je to jednohubka na osm hodin, ale je zábavná a zajímavá. Kombinuje bojové a budovatelské tituly, je zasazena do časů Vikingů a má pixelartovou 2D grafiku. Sám jsem u ní strávil jeden večer a příjemně si užil první část.

Chopíte se role Thoralda Olavsona, válečníka prahnoucího po dopadení jarla, který mu vypálil domov, unesl milovanou ženu a uprchl do daleké Anglie. Musíte vycvičit vlastní válečnou družinu, zakládat pevnosti a vést své bojovníky vstříc odplatě.

„Za vlnami Severního moře, daleko od domova, musíš nejprve založit pevnost, z níž zahájíš svůj útok. Boj s nesmiřitelným nepřítelem si vyžádá zdroje, schopné muže a strategické myšlení. Zasaď se o dobré hospodaření, zakládej obléhací tábory a cvičiště, vybuduj mocné vojsko a drancuj sousední vesnice, abys získal další zdroje pro své tažení a dostal nepřítele do úzkých,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Do 19. dubna/apríla můžete Sons of Valhalla na Steamu koupit za 17,99€, případně si stáhnout demoverzi Hra obsahuje české titulky.