Nepřichází sice Prey 2, ale na E3 konferenci byla oznámena hra Prey: Mooncrash. Z názvu můžeme poznat, o co se nejspíš bude jednat. Naše postava ztroskotá na Měsíci a přirozeně se snaží přežít. To vám ale ztěžují příšery okolo. Hra je založená na týmové spolupráci. Hráč potřebuje užívat improvizace, aby se dostal přes některé sekvence, a také se připravte na jump-scary. Pojďme ale přeskočit očividná fakta a zaměřit se na mechaniku hry.

V konferenci zazněla věta Na každé smrti záleží. To může znamenat jen jedno. S každou smrtí se totiž na obrazovce vždy objeví nápis Resetování simulace a vy budete vráceni na místo, kde jste byli před smrtí. Co je ale jiné? Svět kolem vás se vždy, byť jen decentně, změní. Ve hře je tak důležité, aby si každý člověk našel svou individuální cestu, kterou chce hru projít.

Také se můžeme těšit na Typhon Hunter. Je to v podstatě Hunt And Seek mód, kde několik hráčů mění svou podobu do určitých předmětů a někdo je hledá. Také by se dal Typhon Hunter označit za Prop Hunt.

Přestože Prey: Mooncrash není označován za Prey 2, je to důležitý článek této herní série. Taktéž je brzy plánované přidání dalšího dodatečného obsahu do hry. Je to tak určitě něco, co stojí za zkoušku.