Slovenští vývojáři budou mít poprvé na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem národní stánek, kde bude prezentováno 8 herních studií a jejich nejnovější projekty. Stánek by měl zvýšit povědomí o slovenském herním průmyslu, což by mohlo přinést budoucí investice. Český stánek byl poprvé na Gamescomu už v roce 2017.

„Účast na Gamescomu s vlastním národním stánkem je pro slovenské vývojáře milníkem. Tato příležitost nejen zvýší mezinárodní povědomí o slovenském herním průmyslu, ale také otevře nové možnosti spolupráce a investic. Věříme, že národním stánkem významně přispějeme k růstu a uznání slovenského herního průmyslu na světové scéně,“ řekl Maroš Brojo, výkonný ředitel SGDA.

Ve stánku budou mít své hry a služby týmy Blue Brain Games (autoři The House of Tesla), Grindstone (Preserve), Nine Rocks Games (Way of the Hunter), Introvert Legion, Cypronia (Cybe Life), Charged Monkey (What the Hen!), STUDIO 727 (VFX efekty a 3D) a Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu. Stánek se bude nacházet v obchodní zóně.

Podle serveru Sector.sk bude mít na Gamescomu svůj prostor také nezávislá slovenská scéna, která představí své tituly. Má jít o studia Propulsive Games (Rockets Are Super Hard), Leveland Studios (Revengers), Nanopike (Galaxy Highways), Hang the Eyelids (Crave), Incidental Minds (Grayton the Detective), Team Vivat (Vivat Slovakia), Cyberstorm a ARTillery (Niboera).

Gamescom se koná v Kolíně nad Rýnem od 21. do 23. srpna/augusta.