Na konzolích PlayStation 5 nenašla druhá verze virtuální reality dostatek hráčů, a tak Sony chce PlayStation VR2 vdechnout nový život na počítačích. Na cestě je adaptér, který umožní připojit PS VR2 k PC.

Informaci šíří YouTuber Brad Lynch. Podle jeho zpráv Sony v Jižní Koreji zažádala o certifikaci adaptéru už 27. 3. 2024, ale teprve nyní se vše šíří internetem. Výroba adaptéru má probíhat v Číně.

O touze přenést PS VR2 na počítače mluvil zástupce Sony už v únoru letošního roku. Tehdy se na PS Blogu psalo o plánu začít s podporou na PC v roce 2024.

Cílem Sony je nabídnout větší rozmanitost her pro virtuální realitu, které jsou dostupné na počítačích. Takže byste si mohli zahrát například Half-Life: Alyx od Valve. Tato hra by se přidala k více než 40 podporovaným titulům z PS5, včetně Horizon Call of the Mountain, Pavlov, Gran Turisma 7, Resident Evil Village, Resident Evil 4 VR Mode, Beat Saber, Synth Riders nebo Drums Rock.

Headset PlayStation VR2 byl na trh uveden v únoru 2023. V současné době se pro něj chystají hry jako Metro Awakening, Legendary Tales nebo Zombie Army VR.