Mrazivá budovatelská strategie Frostpunk ušla od svého vydání v roce 2018 dlouhou cestu a nyní ji dovrší díky svému třetímu a zároveň poslednímu rozšíření s názvem On the Edge Expansion, které nám přinese novou část příběhu odehrávajícího se po Velké Bouři a mnoho dalšího. Zkrátka z nového obsahu promrzneme až na kost.

Expanze On the Edge, dříve známá jako projekt TVADGYCGJR, vás zavede do dosud neprozkoumaného světa, na novou pustou mapu, kde budete stavět vaše město a usilovat o přežití. Ve městě i mimo něj ve zmrzlém prázdném světě budou také fungovat zcela jedinečné mechaniky. Dokonce vývojáři nezapomněli ani na přidání nových výzev. Jádro hry však zůstane stejné, budete muset přežít za každou cenu, i když to někdy nebude vůbec jednoduché. A kdy se vůbec této finální expanze dočkáme? Dle oficiálních informací by měla vyjít již toto léto.

Je sice trochu škoda, že se Frostpunk nedočká dalších rozšíření, ale na druhou stranu nám řada bezplatných aktualizací jako Survivor Mode, The Fall of Winterhome a Endless Mode nebo placené DLC The Last Autumn nabídli od vydání hry dostatek obsahu. Aspoň se vývojáři budou moct více soustředit na svůj nový projekt, který pravděpodobně vyjde někdy v průběhu příštího roku.

Frostpunk je dostupný ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.