Ve Stockholmu pod vedením Larse Gustavssona bylo slavnostně otevřeno nové studio TTK Games. Jde o zkratku pro Time to Kill a složeno je z veteránů Battlefieldu.

Gustavsson má přezdívku Mr. Battlefield (pan Battlefield) a v DICE působil 22 let. Firmu opustil v září loňského roku po velké restrukturalizaci a změně vedení. V TTK Games zastává Gustavsson pozici generálního ředitele a kreativního ředitele. Doplní ho další známá jména z bohaté historie Battlefieldu.

Jmenovitě senior design director Daniel Berlin, jenž pracoval jako hlavní designér světa a vedl tým designérů u Battlefieldu 4, Battlefieldu 1 a Battlefieldu 5. Naposledy se podílel na nešťastném Battlefieldu 2042.

Technickým ředitelem je Vidar Nygren, který má za sebou bohatou historii od původního Bad Company až po Battlefield 5. Jako technický ředitel patřil mezi tvůrce enginu Frostbite. Zmiňován je ještě umělecký ředitel Peter Hoyles. Ten pomáhal definovat vzhled a estetiku několika Battlefieldů.

Tisková zpráva uvádí, že TTK Games získali významné finanční prostředky a zachovávají si tvůrčí svobodu. Nyní nabírají zaměstnance na celou řadu pozic, aby vytvořili next-gen střílečku. Bohužel už nevíme, kdo TTK Games financuje.