Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Vrátí se inFamous? Hráči zjistili, že došlo k aktualizaci domény infamousthegame.com. 27. 6. měla být přesměrována na oficiální stránky studia Sucker Punch, které nám za dva týdny přinese Ghost of Tsushima. Mezitím ale tým shání posily na vývoj nové hry pro PlayStation 5. Klidně se tak můžeme dočkat návratu inFamous, které naposledy vyšlo před 6 lety.

- Během července má být odhaleno datum vydání pro Dying Light 2. Naznačuje to nová propagační kampaň Asusu, která při zakoupení jednoho ze speciálních produktů slibuje kód k aktivaci Dying Light a jeho pokračování. Klíče mají být v oběhu od 15. července do 13. září. A jak víme, aby mohl být kód na Steamu uplatněn, musí mít hra stanoveno datum vydání, což v současné době Dying Light 2 nemá. Co myslíte, dočkáme se novinky od Techlandu v letošním roce?

Přečtěte si také: Unikla půlhodina z Assassin's Creed Valhalla

- Tvůrci LA Noire: VR Case Files se pochlubili, že pracují na nové open-world AAA hře pro Rockstar Games - se společností pracují již sedmým rokem. Opět má jít o projekt určen pro virtuální realitu a má být průlomový. Vzhledem k velikosti vývojového týmu je pravděpodobné, že jde o přenesení již existující hry do VR. Dokážete si představit GTA ve virtuální realitě?

- Sony plány ohledně PlayStation Plus ještě neprezentoval. Jeden hráč si ale může být jist, že bude mít předplatné zaplacené do konce nadcházející generace nebo na začátku té další. Šikula si totiž předplatit PS Plus do roku 2031, stálo ho to přesně 1016,94 dolarů (24 101 korun). Jak se to stalo? Zeus během hraní na PC zapomněl, že jeho ovladač je stále připojen k PS4. Sony standardně nenabízí možnost refundace. V tomto případě by ale mohla udělat výjimku.

- Pro hraní Ghost of Tsushima bude nutné stáhnout day one patch, který má téměř 8 GB. U digitální verze je nutné počítat s volným místem o kapacitě alespoň 50 GB. Dohromady jde o dva patche, které mají opravit chyby ve hře a zlepšit optimalizaci.

- K 3. červenci 2020 se prodalo celkem 1 326 5818 kopií hry Satisfactory. 958 917 kusů bylo zakoupeno na Epic Games Store a zbývajících 367 601 na Steamu. Na Epicu hra dosáhla půl milionů za necelé tři měsíce, zatímco na Steamu se podařilo 367 tisíc za méně než měsíc. Růst na Steamu připisují vývojáři dvěma faktorům: 1. Steam má větší základnu uživatelů a 2. V rámci Steam Summer Sale je 10% sleva, která na Epicu nebyla během prvního měsíce.

- Hráči porovnávají PC a PlayStation 4 Pro verze Horizon Zero Dawn. Z ukázky lze konstatovat, že nejde o obyčejný port. Vývojáři si na PC verzi dávají záležet.