Ze Švédska přicházejí dobré zprávy. Společnost Coffee Stain Studios oznámila, že oblíbená simulace stavby továrny Satisfactory se letos dostane do verze 1.0 a vyjde v plné verzi. Přesné datum zveřejněno nebylo.

Satisfactory se v předběžném přístupu objevilo v roce 2019. Prodeje přesáhly 5,5 milionu kusů a vývojáři mají v plánu hru dále rozvíjet. Teď se ale soustředí na verzi 1.0. Poslední velkou aktualizací je ta z listopadu, která přinesla hromadu grafických vylepšení díky přechodu na Unreal Engine 5.

Před vydáním verze 1.0 proběhne uzavřené testování bety. Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím registračního formuláře na oficiálních stránkách.

„Od vydání aktualizace 5 v roce 2021 jsme se soustředili na vydávání aktualizací, které mění hru, a zároveň jsme pracovali na obsahu směřujícím k verzi 1.0. S vydáním poslední aktualizace 8 nyní celý tým pracuje na dokončení hry a my se nemůžeme dočkat, až se s našimi hráči podělíme o další informace,“ uvedl komunitní manažer Snutt Treptow.

Satisfactory vás přenese do otevřeného světa, kde sami nebo se třemi dalšími hráči budujete továrnu, prozkoumáváte otevřený svět a bojujete. Za úkol máte zmapovat a prozkoumat rozsáhlou a rozmanitou mimozemskou planetu a postavit komplikované automatizované montážní linky. Hra je dostupná na Steamu a Epic Games Store.