Poslední dobou, obzvlášť když je světová pandemie, se často objevují hry, které přijdou, překvapí, najednou patří mezi ty nejhranější a všichni o nich mluví. Letošní prvenství si uzmul vikinský survival Valheim, o kterém jsme za poslední měsíc psali už více než dost. Není tomu ani týden, co jsme vás informovali o plánech, které vývojáři se hrou mají, a zároveň, že počet hráčů stoupl na dva miliony.

Přečtěte si také: Vikinský survival Valheim má ambiciózní plán

Shodou okolností ten samý den vývojáři oznámili, že číslo přesáhlo již tři miliony a během včerejšího dne stouplo na čtyři miliony. Připomeňme si, že tenhle survival vyšel před pouhými 23 dny. Monstrum jménem Valheim se jeví jako nezastavitelné a o víkendu hru v jednu chvíli hrálo půl milionu hráčů, což ji dělá jednu z pěti nejhranějších her v historii Steamu.

Celkem Valheim hráči hráli více než 10 tisíc let a patří mezi 250 nejlépe hodnoceních titulů vůbec na Steamu (aktuálně je na 57. místě).

Jde rozhodně o masivní milník a až na výjimky kladné hodnocení (96 %) s více než 90 tisíci recenzemi na Steamu nasvědčuje, že si tenhle projekt tu pozornost i zaslouží. Preview pro vás připravujeme.