Jako kdyby ve hře bylo těžkých monster málo, vývojáři z Capcomu minulý čtvrtek oznámili během živého vysílání novou expanzi Iceborne. “Monster Hunter: World Iceborne bude „masivní“ expanzí”, řekl Capcom. Představí nám nový příběh, nový svět, prostředí a hlavně nová monstra

Iceborne pošle hráče do zasněžené oblasti Hoarfrost Reach. Podle Capcomu by se mělo jednat o největší region v celé hře. Nové prostředí přinese i spoustu nepříjemností, se kterými se budou muset hráči vypořádat. Aby hráči zabránili škodlivým účinkům zimy, budou muset pít horké nápoje a koupat se v přírodních horkých pramenech

Mezi nová monstra v Iceborne patří Banbaro, který dokonce bojuje s jinými monstry a dokáže vrhat balvany a stromy. Další je Beotodus. Toto monstrum se dokáže zahrabat hluboko do sněhu a navíc je jedním z prvních monster, se kterými se hráči setkají. Poté je tu Velkhana, nový drak, který nebude útočit ohněm, ale jelikož jsme v zimní oblasti, tak bude překvapivě útočit pomocí ledových útoků. Pro boj s těmito novými monstry vývojáři přidávají nové bojové možnosti, včetně schopností, komb atd. 

Iceborne vychází již 6. září na PS4 a Xbox One, na PC se dočkáme údajně někdy v zimě. Samotná expanze bude stát 39,99 dolarů a pokud hru ještě nevlastníte, můžete si zakoupit balíček i se základní hrou a to za 59,99 dolarů.

Nakonec malá třešnička na dortu. Monster Hunter: World je na PS4 do 20. května na vyzkoušení zdarma, poté si hru můžete zakoupit ve slevě a to za 19,99 dolarů. Pokud si hru nekoupíte, tak veškerý postup z trial verze hry vám zůstane a máte možnost si tak hru zakoupit později. 

Líbí se vám nová expanze? A pokud hru ještě nevlastníte, vyzkoušíte si jí v nynější trial verzi?