Modifikace pro Fallout: New Vegas s názvem The Frontier, která byla ve vývoji 7 let, spatřila světlo světa teprve před několika dny. Najednou byla ale z Nexus Mods odstraněna, přesněji obdržela status „skrytý“, což v podstatě znamená, že je dočasně nedostupná. Odstranění se modifikace nevyhnula ani na své oficiální stránce. Důsledkem tohoto náhlého znepřístupnění je příspěvek jednoho z umělců, který dle všeho na svůj soukromý účet přidal „animovaný pedofilní obsah“.

Autoři modu se k celé situaci vyjádřili a podali potřebné informace, a to jak na Nexus Mods, tak i na jejich oficiální stránce. Na obou doménách najdeme téměř totožné zprávy, které se zmiňují o jednom z vývojářů, který se prezentuje pod jménem ZuTheSkunk. Právě on přidal na svůj soukromý účet již zmiňovaný nelegální obsah.

„Dotyčné položky hluboce znepokojují celý tým a my je odsuzujeme v tom nejsilnějším smyslu. ZuTheSkunk byl od té doby vyhozen z vývojářského týmu a odstraněn z našeho komunitního Discordu,“ dočteme se ve vyjádření vývojářského týmu.

Tento prohřešek bude nadále součástí diskuzí celého vývojářského týmu a jakmile se k situaci každý vyjádří, měli bychom se dočkat dalších informací, které se budou týkat celé situace i modu samotného. S tím se pojí i to, že veškeré práce na The Frontier jsou prozatím pozastaveny, dokud nedojde k adekvátnímu vyřešení nastolené situace.

Vývojáři také upozorňují na to, že „pohledy, myšlenky a názory vyjádřené jak v modu, tak i mimo něj, patří pouze autorům, kteří je napíšou, a ne modové organizaci, komunitě či jiné skupině nebo individuím.“

Kromě toho, že tím myslí celou situaci okolo ZuTheSkunka, mohli by narážet i na kontroverzní věci, které hráči objevili během hraní The Frontier. Ti totiž při svých dobrodružství narazili na všelijaké události. Jedna taková vám umožní z náctileté dívky udělat svoji sexuální otrokyni, zatímco v další se setkáte s ještěřími lidmi, kteří mají sex s lidmi.

Přečtěte si také: Ve věku 39 let zemřela představitelka čarodějnic z Resident Evil Village

Fallout je sice série zaměřená na dospělejší publikum, ale některé věci jsou prostě už moc, a tak není divu, že se mod z této stránky setkává s ostrou kritikou. Na ni vývojáři v klidu reagují a ve zprávě oznamují, že se podívají těmto kontroverzním dialogům na zoubek a ve finální verzi modu, která bude dostupná na Nexus Mods a Steamu, je již nenajdeme.