Je to dlouhých 7 let, co bylo oznámeno, že jeden z nejambicióznějších projektů, co jsem kdy viděl, je ve vývoji. Celou dobu nás vývojáři zásobovali screenshoty ze hry, dočkali jsme se dokonce i traileru. A je to jen pár dní, co modifikace s názvem The Frontier konečně vyšla.

Obsahem se jedná spíše o jedno obrovské neoficiální DLC. Fanouškovská modifikace totiž přidává spoustu věcí – novou mapu, nové souboje s bossy, příběhy postav nebo i mechaniku pojízdných aut, které jsme v sérii zatím oficiálně neviděli.

Budeme tak svědkem soubojů všech frakcí NCR, Severní Legie a Křižáků z ocele na území zasněženého Portlandu ve státě Oregon. Hrát to ale budeme na všechny strany, můžeme se tak těšit na tři hlavní úkolové linky, přičemž Severní Legie a Křižáci budou dosahovat na herní dobu okolo patnácti hodin, kraluje jim potom NCR, které bude nejdelší a zabere třicet pět hodin. To všechno bude samozřejmě ještě delší, protože modeři slibují přes 60 vedlejších úkolů.

Samotná modifikace přesahuje 25 GB, mapa má pak velikost 64x64, alespoň tedy ta hratelná část. Celkem to ale je 383x383. Za velikost samotné modifikace může i fakt, že si vývojáři vytvořili kompletní dabing, řádky textu dosahují až na číslo 760 000. Zeptali jsme se hlavního vývojáře s přezdívkou Tgspy, jak by hru představil a zdalipak pandemie koronaviru nějak zbrzdila vývoj.

„The Frontier je novou expanzí pro New Vegas. Obsahuje tři hlavní dějové linky s unikátním stylem pro každou, stovky hodin hratelného obsahu a spoustu kusů nových zbrojí a zbraní. The Frontier právě vyšla a pandemie nám dala více času na vývoj než něco negativního,“ uvedl hlavní tvůrce modifikace pro Indian-tv.cz s tím, že momentálně nemají žádné další plány a neví, co budou dělat dál.

Nový mod lze kombinovat s dalšími modifikacemi pro Fallout: New Vegas, mezi ty, které pro spuštění musíte vlastnit, se řadí 4GB Patcher, UIO a další. The Frontier je možné si stáhnout zde a někdy v tomto týdnu by měla být modifikace přidána i na Steam.