Na čem je založené Kingdom Come: Deliverance? Co bylo hlavním cílem vývojářů studia Warhorse? Přiblížit nám středověk a jeho žití v něm co nejvíce. Připravili nám tak hardcorové RPG, kde se po probuzení musíte najíst, kde se nevyléčíte rychlým health potionem; kde na vás lidé reagují podle vašeho vzhledu a oblečení; vaše zbroj je sestavená z několika kusů, boj není založen na obyčejném mačkání tlačítka myši, či gamepadu. A taky je Kingdom Come postaveno na českých reáliích té doby, tudíž i podle výzkumů Warhorse se na tehdejším českém území nenacházeli lidé černé pleti. 

A to jisté skupině lidí docela vadí. Víte co, politická korektnost. Něčím podobným si procházel Christopher Nolan se svým Dunkerkem. Také byl dotazován, proč se ve filmu nenachází více černochů v armádě. Když ale děláte ať už hru či film postavenou na historických faktech, je těžké skloubit to např. se zmíněnou politickou korektností.

Každopádně chybí-li vám ve hře i zástupce černé pleti, díky moderům si jej do hry můžete natáhnout. Na Nexusmods  se objevila novinka s názvem Inclusive Cpt.Bernard, která vám zmíněného kapitána Bernarda přebarví a udělá z něj černocha, aby se hra diverzifikovala. V popisku se sice nachází "afroameričan", ale to je detail. Je těžké odhadnout, jestli za tím stojí někdo dotčený tím, že ve hře najdete pouze bělochy, anebo se má jednat o fórek.

A když už jsme u těch módů, můžeme se pobavit i o těch "lepších". V přípravě je např. mód, který hru přetvoří ku obrazu světa Hry o trůny (Game of Thrones). Má se soustředit na Válku pěti králů. Jak mód dopadne, bude záležet na tom, zda-li Warhorse vypustí do světa nástroje umožňující hru takto modifikovat. Podle Dana Vávry bude záležet na CryTeku, který vlastní CryEngine, na němž Kingdom Come jede. Mód byl původně plánován pro Attila: Total War, avšak byl zaměněn za Kingdom Come z důvodu slabé podpory.

Zatímco se očekává patch 1.03, jenž se kromě opravy bugů zaměří také na sporně přijatý systém ukládání či vylamování zámků, modeři opět zasáhli dříve a vytvořili mody, díky kterým můžete mít neomezený počet sejvovic a vylamování zámků je snazší