Jaká je nejlepší Star Wars hra od EA? Většina hráčů nejspíš řekne, že nejlepší je akční adventura Star Wars Jedi: Fallen Order od studia Respawn Entertainment. Ti, kteří nemuseli bojovat s horší optimalizací, pak pravděpodobně zmíní loňské pokračování s názvem Star Wars Jedi: Survivor a určitě se mezi námi najdou i příznivci obou Star Wars: Battlefrontů od DICE. Jenomže nejlepší neznamená nejúspěšnější a v tomto směru všechny dobře známé tituly strká do kapsy mobilní hra Star Wars: Galaxy of Heroes, která vyšla zásluhou studia EA Capital Games.

Galaxy of Heroes vyšla po boku Star Wars: Battlefrontu na podzim roku 2015 a tehdy působila jako nepříliš výrazná mobilní free-to-play hříčka zaměřená na tahové souboje a sbírání postav ze světa Star Wars. Postupem času se ale okolo ní utvořila oddaná a překvapivě rozsáhlá komunita, přičemž ani po stránce množství obsahu, počtu stažení nebo tržeb, které přirozeně zajišťují více či méně agresivní mikrotransakce, na tom projekt není dlouhodobě vůbec špatně. Proto je i téměř 10 let po vydání stále velmi aktivní. A nyní tu máme další důkaz toho, že EA považuje Star Wars: Galaxy of Heroes za úspěch, který se vyplatí nadále udržovat - hra zamíří i na PC.

O odhalení oficiální PC verze se postaral server Game Informer, pro který vývojáři uvedli, že se můžeme těšit na podporu 60 snímků za sekundu, vyššího rozlišení nebo anti-aliasingu. Samozřejmostí je pak ovládání s pomocí myši a klávesnice a upravené uživatelské rozhraní, i když s podporou gamepadů se aktuálně nepočítá.

V tuto chvíli také není jasné, kdy přesně Star Wars: Galaxy of Heroes na PC dorazí. V průběhu letošního května/mája má ale odstartovat betatest určený pro stávající hráče na mobilech. Pokud se chcete testování zúčastnit, máte navštívit oficiální web hry, kde dostanete možnost zadat svůj e-mail a ID profilu v mobilní verzi a tím propojit váš mobilní účet s účtem EA. Navíc si budete muset stáhnout klienta EA Desktop, také známého jako EA app (dříve Origin).

V průběhu testování i později pak Star Wars: Galaxy of Heroes bude podporovat přenos a sdílení postupu napříč platformami, a to zásluhou už zmíněného propojení mobilního a EA účtu. Tvůrci navíc v rozhovoru pro Game Informer uvedli, že v budoucnu na tom bude mobilní a PC verze z hlediska obsahu a aktualizací vždy stejně, takže nové aktualizace budou vycházet na všechny platformy ve stejnou dobu.