V pondělí večer Microsoft oznámil zrušení streamovací platformy Mixer a spojení s Facebook Gaming. Pár dnů na to přišla další zajímavá zpráva. Americká společnost se rozhodla zavřít všechny kamenné prodejny Microsoft Store a soustředit se na digitální prodej a poradnu. Současně několik vyvolených prodejen projde změnou a stanou se z nich zážitková centra - konkrétně půjde o Microsoft Store v New York City, Sydney, Redmondu a Londýně.

Microsoft zavírá prodejny Microsoft Store po celém světě z důvodu toho, že lidé stále více nakupují hry z digitální distribuce a objednávají vše online. Jinými slovy společnost reaguje na změnu trhu - Microsoft.com a digitální obchody Xbox Store a Microsoft Store dosahují na 1,2 miliardy zákazníků měsíčně (na 190 trzích). Místo kamenných prodejen se firma bude soustředit na digitální verzi Microsoft Store a posílí svůj tým poradců na všech trzích.

Microsoft si dal za cíl vylepšit své digitální obchody tak, aby se staly nejlepším místem pro učení, nákup a podporu v oblasti softwaru a hardwaru.

České republiky a Slovenska se zpráva o zavření kamenných prodejen Microsoft Store přímo netýká, protože u nás žádné takové místo není - po světě jich je ale 83. Na druhou stranu je ale zajímavé, že se společnost rozhodla uzavřít prodejny před příchodem nové generace Xboxu. Přece jen, potenciální zákazníci si mohli v Microsoft Store novou konzoli vyzkoušet.