Je moc přeplněná a nepřehledná. To byla nejčastější kritika na domovskou obrazovku Xboxu. Microsoft kritiku vyslyšel a pustil se do práce na přehlednějším a lepším dashboardu. Ve spolupráci s úzkou komunitou byly v předchozích měsících otestovány různé návrhy. Teď bude členům programu Xboxu Insider (konkrétně stupňů Alpha Skip-Ahead a Alpha) nabídnuta k testování nová verze, která vznikla na základně získané zpětné vazby z předešlých testů a interním experimentům.

Vedoucí produktová manažerka Microsoftu, Ivy Krislov, prozradila, že nová verze dashboardu Xboxu se dostanete k testerům tento týden. Vyzdvihla horní část domovské obrazovky, která už není tak přeplněná a ponechává dostatek prostoru, abyste si mohli vychutnat své pozadí. Došlo ke zmenšení velikosti některých dlaždic a jejich přesunutí do spodní části obrazovky. Navíc hlavní obrázek je responzivní a specifický pro danou hru. To je podobné jako na konzolích PlayStation.

Nová verze má vyvažovat zážitek, přístupnost, funkčnost a potřeby komunity. Díky nové nabídce rychlého přístupu má umožnit snadnou navigaci v knihovně, obchodě Microsoft Store, Xbox Game Passu, vyhledávání a nastavení. Došlo také k vylepšení dlaždice otevírající Moje hry a aplikace s cílem upozornit hráče na to, když je tam něco nového, případně něco, co vyžaduje jeho pozornost. Microsoft chce upozorňovat mj. na zlevněné hry v seznamu přání.